Zapečené brambory s droždím
Ingredience
Brambory |
750 g |
Cibule |
4 ks |
Droždí |
42 g |
Jíška instantní |
50 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce, propláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy.
- Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a na kolečka rozkrájený pórek krátce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání je rozpustíme. Přilijeme 500 ml vody, vývar a necháme přejít varem. Přidáme jíšku, rozmícháme a znovu uvedeme do varu. Nakonec vmícháme pokrájenou pažitku, sůl a pepř.
- Drožďovou omáčkou přelijeme plátky brambor. Pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 45 minut.