Zapečené brambory s droždím

Ingredience


Brambory 750 g
Cibule 4 ks
Droždí 42 g
Jíška instantní 50 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce, propláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy.
  2. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a na kolečka rozkrájený pórek krátce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání je rozpustíme. Přilijeme 500 ml vody, vývar a necháme přejít varem. Přidáme jíšku, rozmícháme a znovu uvedeme do varu. Nakonec vmícháme pokrájenou pažitku, sůl a pepř.
  3. Drožďovou omáčkou přelijeme plátky brambor. Pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 45 minut.