Vinné kostky
Ingredience
Čokoláda hořká |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
250 g |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
250 g |
Poleva čokoládová |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Víno červené |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce, přimícháme mouku s práškem do pečiva, kakao, nastrouhanou čokoládu, sůl a víno. Umícháme hladké těsto.
- Na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech naneseme těsto, rozprostřeme je po celém plechu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 - 30 minut.
- Upečený, vychladlý plát nakrájíme na kostky. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a kostky v ní postupně namáčíme. Klademe je na mřížku a necháme ztuhnout.