Vinné kostky

Ingredience


Čokoláda hořká 2 polévková lžíce
Cukr krupice 250 g
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 250 g
Poleva čokoládová 400 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Víno červené 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce, přimícháme mouku s práškem do pečiva, kakao, nastrouhanou čokoládu, sůl a víno. Umícháme hladké těsto.
  2. Na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech naneseme těsto, rozprostřeme je po celém plechu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 - 30 minut.
  3. Upečený, vychladlý plát nakrájíme na kostky. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a kostky v ní postupně namáčíme. Klademe je na mřížku a necháme ztuhnout.