Zmrzlinové suflé s kiwi
Ingredience
Hroznové víno |
4 ks |
Kiwi |
2 ks |
Sušenky BeBe světlé jemné |
150 g |
Zmrzlina čokoládová |
200 g |
Zmrzlina vanilková |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zmrzlinu každou zvlášť rozmačkáme vidličkou.
- Polovinu sušenek rozdrobíme a rozdělíme do formiček na suflé. Misky potom obalíme proužky pergamenového papíru tak, aby 3 cm přesahovaly přes okraj.
- Čokoládovou zmrzlinu naplníme do formiček, na ni navršíme vanilkovou zmrzlinu a povrch uhladíme stěrkou. Necháme v chladničce asi 3 hodiny.
- Suflé vyjmeme a odstraníme papír. Oloupané kiwi nakrájíme na plátky a každý ještě rozpůlíme. Suflé ozdobíme kiwi a modrým hroznovým vínem. Povrch můžeme posypat zbylými sušenkami.