Zmrzlinové suflé s kiwi

Ingredience


Hroznové víno 4 ks
Kiwi 2 ks
Sušenky BeBe světlé jemné 150 g
Zmrzlina čokoládová 200 g
Zmrzlina vanilková 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zmrzlinu každou zvlášť rozmačkáme vidličkou.
  2. Polovinu sušenek rozdrobíme a rozdělíme do formiček na suflé. Misky potom obalíme proužky pergamenového papíru tak, aby 3 cm přesahovaly přes okraj.
  3. Čokoládovou zmrzlinu naplníme do formiček, na ni navršíme vanilkovou zmrzlinu a povrch uhladíme stěrkou. Necháme v chladničce asi 3 hodiny.
  4. Suflé vyjmeme a odstraníme papír. Oloupané kiwi nakrájíme na plátky a každý ještě rozpůlíme. Suflé ozdobíme kiwi a modrým hroznovým vínem. Povrch můžeme posypat zbylými sušenkami.