Okurky dušené se smetanou

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Kopr čerstvý 1 hrst
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 kávová lžička
Okurky 800 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané okurky podélně rozkrojíme, vydlabeme semena a dužinu nakrájíme na kousky 2 cm dlouhé. Vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, trochu osladíme a dusíme. Jakmile jsou měkké, přilijeme šálek čerstvé smetany, smíchané se lžičkou polohrubé mouky, necháme přejít varem. Nakonec zakapeme citrónovou šťávou a přidáme usekaný kopr.
  2. Podáváme jako přílohu k bílému masu nebo k vařenému hovězímu masu, používáme jako náplň do vaječných omelet.