Papriky plněné zeleninovou směsí
Ingredience
Bobkový list |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Nové koření celé |
2 ks |
Pepř černý celý |
3 ks |
Rajčata |
800 g |
Sůl |
1 špetka |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Červená řepa |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
2 hrst |
Karotka |
2 ks |
Kedlubna |
1 ks |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika zelená |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné papriky u stopky skrojíme, semeník vyjmeme a vyklepeme semena.
- Příprava omáčky: na polovině másla podusíme nakrájenou cibuli. Jakmile začne žloutnout, přidáme na plátky pokrájená rajčata, koření, sůl, cukr a dusíme mírně podlité. Z druhé poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji k rajčatům a společně dusíme 15 minut.
- Příprava náplně: všechnu zeleninu očistíme, rozkrájíme na malé kousky, dusíme na oleji. Přidáme hrubě nasekaný česnek, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
- Papriky naplníme směsí, přikryjeme odkrojeným víčkem se stopkou, vložíme do kastrolu, zalijeme procezenou omáčkou a dusíme na mírném ohni přikryté asi 30 minut.
- Podáváme s dušenou rýží.