Zapečené vepřové s chlebem a rajčaty

Ingredience


Chléb toastový 8 krajíc
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Smetana 6% (do kávy) 30 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Moravský bochník 45% 100 g
Vejce slepičí 3 ks
Vepřová kýta 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme omyté, na nudličky nakrájené maso, krátce opečeme, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Směs rozložíme na dno máslem vymazané zapékací mísy.
  2. Krajíce chleba a plátky sýru rozpůlíme. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Na maso střídavě klademe plátky chleba, sýru a rajčat.
  3. Vejce rozšleháme se smetanou do kávy, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí zalijeme pokrm a zapékáme v silně vyhřáté troubě 20 - 30 minut.