Zapečené vepřové s chlebem a rajčaty
Ingredience
Chléb toastový |
8 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Smetana 6% (do kávy) |
30 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Moravský bochník 45% |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřová kýta |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme omyté, na nudličky nakrájené maso, krátce opečeme, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Směs rozložíme na dno máslem vymazané zapékací mísy.
- Krajíce chleba a plátky sýru rozpůlíme. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Na maso střídavě klademe plátky chleba, sýru a rajčat.
- Vejce rozšleháme se smetanou do kávy, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí zalijeme pokrm a zapékáme v silně vyhřáté troubě 20 - 30 minut.