Omeleta s hermelínem a brusinkami
Ingredience
Kompot brusinkový |
290 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 ks |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vlijeme mléko, uvedeme do varu a přilijeme solamyl rozmíchaný ve 125 ml vody. Necháme přejít varem. Do omáčky postupně vmícháme žloutky a nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků.
- Na másle na teflonové pánvi z vaječného těsta postupně usmažíme 4 omelety a necháme je na teplém místě. Pánev při smažení přikryjeme poklicí.
- Hermelíny podélně rozkrojíme a na polovinu každé omelety položíme plátek sýru. Omelety přikryjeme druhou polovinou a upravíme na talíře. Podlijeme je brusinkovým kompotem a podáváme.