Pstruzi ve slaninovém županu

Ingredience


Anglická slanina 12 plátek
Česnek 1 stroužek
Mandle plátky 100 g
Máslo čerstvé 125 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pstruh 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 75 g mandlových plátků opražíme nasucho na teflonové pánvi dozlatova. Smícháme je se 75 g změklého másla, nasekaným česnekem, solí a pepřem.
  2. Zbylé máslo rozpustíme a smícháme se zbylými mandlemi. 5 minut mírně pražíme.
  3. Pstruhy omyjeme a očistíme. Do každé ryby uděláme dva zářezy, vyplníme připraveným česnekovým máslem a potřeme mandlovým máslem. Každého pstruha obalíme třemi plátky anglické slaniny, vložíme do grilovacích košíčků a grilujeme po každé straně 12 minut. Během grilování ryby občas potřeme máslem.