Pstruzi ve slaninovém županu
Ingredience
Anglická slanina |
12 plátek |
Česnek |
1 stroužek |
Mandle plátky |
100 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pstruh |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 75 g mandlových plátků opražíme nasucho na teflonové pánvi dozlatova. Smícháme je se 75 g změklého másla, nasekaným česnekem, solí a pepřem.
- Zbylé máslo rozpustíme a smícháme se zbylými mandlemi. 5 minut mírně pražíme.
- Pstruhy omyjeme a očistíme. Do každé ryby uděláme dva zářezy, vyplníme připraveným česnekovým máslem a potřeme mandlovým máslem. Každého pstruha obalíme třemi plátky anglické slaniny, vložíme do grilovacích košíčků a grilujeme po každé straně 12 minut. Během grilování ryby občas potřeme máslem.