Jehněčí kotlety s rozinkovou rýží
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
4 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Hrozinky |
100 g |
Jehněčí kotlety |
8 ks |
Kardamom |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
200 ml |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rýže loupaná |
300 g |
Šafrán |
1 špetka |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme skořici, kardamom, citronovou šťávu a olej. Přidáme polovinu najemno nakrájené cibule a česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Marinádou přelijeme omyté a osušené kotlety. Necháme odležet asi 1 hodinu.
- Zbylý česnek a cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Okořeníme šafránem, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. K rýži přidáme omyté rozinky.
- Připravené kotlety grilujeme po každé straně 5 minut a občas je potřeme marinádou.
- Podáváme s rozinkovou rýží a dílky citronu.