Jehněčí kotlety s rozinkovou rýží

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Cibule 4 ks
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Hrozinky 100 g
Jehněčí kotlety 8 ks
Kardamom 0.5 kávová lžička
Olej olivový 200 ml
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Rýže loupaná 300 g
Šafrán 1 špetka
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme skořici, kardamom, citronovou šťávu a olej. Přidáme polovinu najemno nakrájené cibule a česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Marinádou přelijeme omyté a osušené kotlety. Necháme odležet asi 1 hodinu.
  2. Zbylý česnek a cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Okořeníme šafránem, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. K rýži přidáme omyté rozinky.
  3. Připravené kotlety grilujeme po každé straně 5 minut a občas je potřeme marinádou.
  4. Podáváme s rozinkovou rýží a dílky citronu.