Zelenina zapečená s Hermelínem

Ingredience


Brokolice 250 g
Cibule 1 ks
Kedlubna 2 ks
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mléko polotučné 100 ml
Mrkev kořen 2 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Smetana 16% (pochoutková) 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 125 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka. Omytou brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 7 minut, cibuli potom jemně nakrájíme.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní okapanou zeleninu a posypeme cibulí.
  3. Smetanu smícháme s mlékem a vejci, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí přelijeme zeleninu a pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut.
  4. Hermelín oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na zeleninu. Zapékáme ještě 5 minut a nakonec posypeme nasekanou petrželkou.