Zelenina zapečená s Hermelínem
Ingredience
Brokolice |
250 g |
Cibule |
1 ks |
Kedlubna |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mrkev kořen |
2 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
125 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev a kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka. Omytou brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 7 minut, cibuli potom jemně nakrájíme.
- Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní okapanou zeleninu a posypeme cibulí.
- Smetanu smícháme s mlékem a vejci, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí přelijeme zeleninu a pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut.
- Hermelín oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na zeleninu. Zapékáme ještě 5 minut a nakonec posypeme nasekanou petrželkou.