Tresčí filé na špenátu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Filé z aljašské tresky |
400 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
20 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Špenát listový čerstvý |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce filé osušíme a pokapeme citronovou šťávou.
- Očištěný, propláchnutý špenát chvíli podusíme na středním ohni.
- Máslo smícháme s prolisovaným česnekem a potřeme jím zapékací mísu. Vložíme do ní špenát, přilijeme víno a osolíme. Navrch položíme porce filé. Dusíme v troubě pod poklicí při 200 stupních Celsia asi 20 minut. Pokličku odstraníme a ještě krátce necháme v troubě.
- Smícháme mleté ořechy, nastrouhaný sýr a smetanu. Pokrm vyjmeme z trouby a navrch filé rozdělíme smetanovou směs. Zapékáme ještě 10 minut a podáváme.