Tresčí filé na špenátu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Filé z aljašské tresky 400 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 20 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Špenát listový čerstvý 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce filé osušíme a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Očištěný, propláchnutý špenát chvíli podusíme na středním ohni.
  3. Máslo smícháme s prolisovaným česnekem a potřeme jím zapékací mísu. Vložíme do ní špenát, přilijeme víno a osolíme. Navrch položíme porce filé. Dusíme v troubě pod poklicí při 200 stupních Celsia asi 20 minut. Pokličku odstraníme a ještě krátce necháme v troubě.
  4. Smícháme mleté ořechy, nastrouhaný sýr a smetanu. Pokrm vyjmeme z trouby a navrch filé rozdělíme smetanovou směs. Zapékáme ještě 10 minut a podáváme.