Smetanová srdíčka s malinami

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Cukr moučkový 20 g
Cukr vanilka 1 ks
Maliny 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Máta 1 ks
Mléko polotučné 250 ml
Skořice celá 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 250 g
Želatina bílá plátky 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky želatiny necháme nabobtnat ve studené vodě. Smetanu, mléko, skořici, cukr a citronovou kůru zvolna povaříme asi 5 minut. Odstavíme z ohně a v horké směsi rozpustíme vymačkanou želatinu. Procedíme přes husté síto.
  2. Směs nalijeme do 4 máslem vymazaných a moučkovým cukrem vysypaných formiček ve tvaru srdíčka. Vložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny.
  3. Omyté maliny necháme okapat. Polovinu rozmixujeme, prolisujeme hustým sítem a přimícháme vanilkový cukr.
  4. Formičky krátce ponoříme do horké vody a obsah vyklopíme na talířky. Obložíme zbylými malinami a malinovým protlakem. Dezert ozdobíme lístky máty.