Smetanová srdíčka s malinami
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
20 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Maliny |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Máta |
1 ks |
Mléko polotučné |
250 ml |
Skořice celá |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
250 g |
Želatina bílá plátky |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky želatiny necháme nabobtnat ve studené vodě. Smetanu, mléko, skořici, cukr a citronovou kůru zvolna povaříme asi 5 minut. Odstavíme z ohně a v horké směsi rozpustíme vymačkanou želatinu. Procedíme přes husté síto.
- Směs nalijeme do 4 máslem vymazaných a moučkovým cukrem vysypaných formiček ve tvaru srdíčka. Vložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny.
- Omyté maliny necháme okapat. Polovinu rozmixujeme, prolisujeme hustým sítem a přimícháme vanilkový cukr.
- Formičky krátce ponoříme do horké vody a obsah vyklopíme na talířky. Obložíme zbylými malinami a malinovým protlakem. Dezert ozdobíme lístky máty.