Česneková polévka s hroznovým vínem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Hroznové víno 250 g
Mandle mleté 100 g
Mandle plátky 20 g
Ocet Sherry 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Žemle tuková 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemle z předešlého dne vydlabeme a vložíme na chvíli do misky se studenou vodou. Potom je vymačkáme a umixujeme spolu s oloupaným, nahrubo nasekaným česnekem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme mleté mandle a ocet a do mixéru zvolna přiléváme studenou vodu a mixujeme, až vznikne krémová polévka. Necháme ji chladit 2 hodiny.
  2. Vychlazenou polévku rozdělíme do talířů a přidáme omyté, rozpůlené bobule vína zbavené zrnek. Nakonec polévku posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme oreganem.
  3. Podáváme s bílým pečivem.