Česneková polévka s hroznovým vínem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Hroznové víno |
250 g |
Mandle mleté |
100 g |
Mandle plátky |
20 g |
Ocet Sherry |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Žemle tuková |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemle z předešlého dne vydlabeme a vložíme na chvíli do misky se studenou vodou. Potom je vymačkáme a umixujeme spolu s oloupaným, nahrubo nasekaným česnekem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme mleté mandle a ocet a do mixéru zvolna přiléváme studenou vodu a mixujeme, až vznikne krémová polévka. Necháme ji chladit 2 hodiny.
- Vychlazenou polévku rozdělíme do talířů a přidáme omyté, rozpůlené bobule vína zbavené zrnek. Nakonec polévku posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme oreganem.
- Podáváme s bílým pečivem.