Karbanátky s kukuřicí
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hořčice |
3 kávová lžička |
Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
1000 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Žemle namočíme do studené vody a vymačkáme. Na másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Z mletého masa, vajec, hořčice, kukuřice, vymačkané žemle a nasekané petrželky vypracujeme směs. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Z masové směsi tvarujeme karbanátky a pečeme je na rozehřátém oleji na pánvi asi 4 minuty po každé straně.
- Podáváme s bramborovu kaší.