Karbanátky s kukuřicí

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Hořčice 3 kávová lžička
Kukuřice cukrová nakládaná 100 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Maso mleté - mix 1000 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemle namočíme do studené vody a vymačkáme. Na másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Z mletého masa, vajec, hořčice, kukuřice, vymačkané žemle a nasekané petrželky vypracujeme směs. Podle chuti osolíme a opepříme.
  2. Z masové směsi tvarujeme karbanátky a pečeme je na rozehřátém oleji na pánvi asi 4 minuty po každé straně.
  3. Podáváme s bramborovu kaší.