Netradiční kapří kousky

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kapr obecný 800 g
Koření grilovací 2 kávová lžička
Mandle plátky 30 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej rostlinný 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 50 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Menší porce kapra bez kůže omyjeme, osušíme, mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Z obou stran je potřeme grilovacím kořením a opečeme na oleji na pánvi.
  2. Oloupané, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na lžíci oleje. Smícháme rozpuštěné máslo s moukou, necháme ztuhnout a přidáme k žampionům. Rozpustíme, zalijeme trochou vody, osolíme a vše povaříme.
  3. Do šťávy přidáme porce kapra a chvíli prohřejeme. Plátky mandlí nasucho opražíme dozlatova. Kapra rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a posypeme mandlemi.