Netradiční kapří kousky
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kapr obecný |
800 g |
Koření grilovací |
2 kávová lžička |
Mandle plátky |
30 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
50 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Menší porce kapra bez kůže omyjeme, osušíme, mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Z obou stran je potřeme grilovacím kořením a opečeme na oleji na pánvi.
- Oloupané, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na lžíci oleje. Smícháme rozpuštěné máslo s moukou, necháme ztuhnout a přidáme k žampionům. Rozpustíme, zalijeme trochou vody, osolíme a vše povaříme.
- Do šťávy přidáme porce kapra a chvíli prohřejeme. Plátky mandlí nasucho opražíme dozlatova. Kapra rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a posypeme mandlemi.