Koláč s hovězím masem a fazolemi

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Fazole bílé sterilované 300 g
Hovězí maso zadní 750 g
Listové těsto 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, bobkový list, sůl a pepř. Vše zaprášíme moukou a podlijeme 1/4 litru vody. Dusíme asi 60 minut. Po 45 minutách přidáme okapané fazole.
  2. Listové těsto rozválíme a z plátu vykrojíme dvě kola o průměru 26 a 18 cm. Větším kolem vyložíme dno i okraje dortové formy. Těsto poklademe masovou směsí a přikryjeme menším kolem. Celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 40 minut.