Koláč s hovězím masem a fazolemi
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Fazole bílé sterilované |
300 g |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Listové těsto |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, bobkový list, sůl a pepř. Vše zaprášíme moukou a podlijeme 1/4 litru vody. Dusíme asi 60 minut. Po 45 minutách přidáme okapané fazole.
- Listové těsto rozválíme a z plátu vykrojíme dvě kola o průměru 26 a 18 cm. Větším kolem vyložíme dno i okraje dortové formy. Těsto poklademe masovou směsí a přikryjeme menším kolem. Celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 40 minut.