Krůtí ragú se žampiony

Ingredience


Cibule 1 ks
Krůtí prsa 400 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sherry brandy 250 ml
Víno bílé 250 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na tenké nudličky. Opečeme je po všech stranách v pánvi na rozehřátém másle, vyjmeme a necháme na teplém místě.
  2. Na výpeku necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a společně podusíme. Zalijeme vínem a sherry a povaříme tak dlouho, až se tekutina svaří na polovinu. Osolíme, opepříme, přisypeme papriku a ochutíme worcesterskou omáčkou. Necháme jen přejít varem. Nakonec vložíme nudličky masa a krátce prohřejeme.