Rizoto s kapustou
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
150 g |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sýr Parmezán |
70 g |
Víno bílé |
60 ml |
Vývar zeleninový |
625 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme s propláchnutou rýží na rozehřátém oleji. Přilijeme víno, 250 ml vývaru a vaříme 15 minut.
- Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a pokrájíme na nudličky. Vaříme 2 minuty v 375 ml vývaru. Kapustu přidáme i s vývarem k rýži, vaříme ještě 15 minut bez pokličky. Během vaření často mícháme.
- Sezamová semínka nasucho opražíme a spolu se smetanou vmícháme do rýže. Nakonec pokrm opepříme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.