Rizoto s kapustou

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Kapusta hlávková 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 150 g
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sýr Parmezán 70 g
Víno bílé 60 ml
Vývar zeleninový 625 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme s propláchnutou rýží na rozehřátém oleji. Přilijeme víno, 250 ml vývaru a vaříme 15 minut.
  2. Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a pokrájíme na nudličky. Vaříme 2 minuty v 375 ml vývaru. Kapustu přidáme i s vývarem k rýži, vaříme ještě 15 minut bez pokličky. Během vaření často mícháme.
  3. Sezamová semínka nasucho opražíme a spolu se smetanou vmícháme do rýže. Nakonec pokrm opepříme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.