Větrníčky s avokádovou pěnou

Ingredience


Avokádo 2 ks
Bazalka 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 125 g
Olivy černé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo a sůl vložíme do 200 ml vody, přivedeme k varu a přidáme mouku. Mícháme, až vznikne těsto, které se nelepí na dno. Odstavíme z ohně. Po do těsta postupně zapracujeme do těsta vejce.
  2. Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček, na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme větrníky. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut. Ještě horké větrníčky rozkrojíme na poloviny.
  3. Oloupané avokádo rozmělníme s citronovou šťávou a tvarohem. Osolíme, opepříme a hmotou naplníme dolní půlky větrníků.
  4. Avokádovou pěnu obložíme lístky bazalky a vypeckovanými olivami. Přiložíme druhou polovinu větrníčku a podáváme.