Větrníčky s avokádovou pěnou
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Bazalka |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
125 g |
Olivy černé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo a sůl vložíme do 200 ml vody, přivedeme k varu a přidáme mouku. Mícháme, až vznikne těsto, které se nelepí na dno. Odstavíme z ohně. Po do těsta postupně zapracujeme do těsta vejce.
- Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček, na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme větrníky. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut. Ještě horké větrníčky rozkrojíme na poloviny.
- Oloupané avokádo rozmělníme s citronovou šťávou a tvarohem. Osolíme, opepříme a hmotou naplníme dolní půlky větrníků.
- Avokádovou pěnu obložíme lístky bazalky a vypeckovanými olivami. Přiložíme druhou polovinu větrníčku a podáváme.