Chřest s teplým bramborovým salátem
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Chřest bílý |
1000 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Nakládaný zelený pepř |
2 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pažitka |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka drůbeží |
50 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané, na kostky nakrájené brambory, vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
- Šunku rozkrájíme na kostičky, opečeme na pánvi do křupava a podlijeme octem. Vložíme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli a dusíme 1 minutu. Přidáme olej, zrnka pepře, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Zálivku necháme částečně vychladnout.
- Scezené brambory promícháme se zálivkou. Omytý a očištěný chřest vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat.
- Na talíře upravíme chřest s omytými listy salátu a bramborovým salátem. Pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.