Chřest s teplým bramborovým salátem

Ingredience


Brambory 2 ks
Chřest bílý 1000 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Nakládaný zelený pepř 2 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pažitka 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Šunka drůbeží 50 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané, na kostky nakrájené brambory, vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
  2. Šunku rozkrájíme na kostičky, opečeme na pánvi do křupava a podlijeme octem. Vložíme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli a dusíme 1 minutu. Přidáme olej, zrnka pepře, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Zálivku necháme částečně vychladnout.
  3. Scezené brambory promícháme se zálivkou. Omytý a očištěný chřest vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat.
  4. Na talíře upravíme chřest s omytými listy salátu a bramborovým salátem. Pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.