Mascarponový krém s malinami

Ingredience


Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Grappa 3 polévková lžíce
Maliny 500 g
Mascarpone 250 g
Máta 1 ks
Piškoty cukrářské 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maliny promícháme v míse se 2 lžícemi cukru a grappou.
  2. Žloutky utřeme se 2 lžícemi cukru, po lžících vmícháme mascarpone. Bílky i smetanu do tuha ušleháme a sníh i šlehačku zlehka vmícháme do mascarponového krému.
  3. Piškoty rozdrobíme, do pohárů vrstvíme střídavě krém, maliny a piškotové drobečky. Vrchní vrstvu tvoří maliny. Dezert uložíme do chladničky až do podávání.
  4. Před podáváním ozdobíme krém lístky máty.