Papájová omáčka

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Feferony 1 ks
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Papaya 500 g
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papáju oloupeme, polovinu nakrájíme na kostky a druhou polovinu rozmixujeme. Feferonku pokrájíme na kolečka a šalotku nasekáme.
  2. Feferonku, šalotku a očištěné, na kostky rozkrájené papriky opečeme na oleji. Vmícháme papájové pyré a kostky, promícháme, přidáme oba druhy octa, cukr, sůl, pepř.
  3. Omáčku podáváme k syrové i smažené zelenině.