Papájová omáčka
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Feferony |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Papaya |
500 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papáju oloupeme, polovinu nakrájíme na kostky a druhou polovinu rozmixujeme. Feferonku pokrájíme na kolečka a šalotku nasekáme.
- Feferonku, šalotku a očištěné, na kostky rozkrájené papriky opečeme na oleji. Vmícháme papájové pyré a kostky, promícháme, přidáme oba druhy octa, cukr, sůl, pepř.
- Omáčku podáváme k syrové i smažené zelenině.