Salsa texicana
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Feferony |
2 ks |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nahrubo nasekáme. Očištěnou papriku opečeme, oloupeme, odstraníme semínka a lusk nadrobno nakrájíme. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.
- Rajčata, feferonky, papriku, cibuli, stroužek česneku, rajčatový protlak a vývar povaříme asi 10 minut.
- Nakonec omáčku mírně osladíme, osolíme, opepříme a přisypeme nasekanou petrželku. Necháme chladit asi 30 minut.