Salsa texicana

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Feferony 2 ks
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nahrubo nasekáme. Očištěnou papriku opečeme, oloupeme, odstraníme semínka a lusk nadrobno nakrájíme. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.
  2. Rajčata, feferonky, papriku, cibuli, stroužek česneku, rajčatový protlak a vývar povaříme asi 10 minut.
  3. Nakonec omáčku mírně osladíme, osolíme, opepříme a přisypeme nasekanou petrželku. Necháme chladit asi 30 minut.