Zelenina smažená v pivním těstíčku

Ingredience


Brokolice 250 g
Cibule 1 ks
Cuketa 200 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Meduňka 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 ks
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 12 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku rozmícháme se žloutky, pivem, solí a pepřem na hladké těstíčko. Vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky nebo na plátky. Povaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou.
  3. Očištěné žampiony osmahneme na másle a po vychladnutí je osolíme. Zeleninu, houby a omyté bylinky namočíme do těstíčka a po částech smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji asi 2 minuty. Usmaženou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce.