Zelenina smažená v pivním těstíčku
Ingredience
Brokolice |
250 g |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
200 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Meduňka |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 ks |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
12 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku rozmícháme se žloutky, pivem, solí a pepřem na hladké těstíčko. Vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky nebo na plátky. Povaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou.
- Očištěné žampiony osmahneme na másle a po vychladnutí je osolíme. Zeleninu, houby a omyté bylinky namočíme do těstíčka a po částech smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji asi 2 minuty. Usmaženou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce.