Zelný nákyp s uzeným masem
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Moravské uzené maso |
300 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata |
4 ks |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
Zelí hlávkové bílé |
700 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelí omyjeme, rozpůlíme a uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Uvařené vyjmeme, necháme okapat a vodu z listů vymačkáme. Poté zelí nakrájíme na čtverečky.
- Máslo utřeme se žloutky, přimícháme umleté uzené maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené zelí a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků a vláčnou strouhanku. Směs urovnáme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme 30 minut.
- Hotový nákyp ozdobíme plátky rajčat a snítkami petrželové natě. Podáváme s pšeničným chlebem.