Zelný nákyp s uzeným masem

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Moravské uzené maso 300 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata 4 ks
Strouhanka 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 2 l
Zelí hlávkové bílé 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí omyjeme, rozpůlíme a uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Uvařené vyjmeme, necháme okapat a vodu z listů vymačkáme. Poté zelí nakrájíme na čtverečky.
  2. Máslo utřeme se žloutky, přimícháme umleté uzené maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené zelí a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků a vláčnou strouhanku. Směs urovnáme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme 30 minut.
  3. Hotový nákyp ozdobíme plátky rajčat a snítkami petrželové natě. Podáváme s pšeničným chlebem.