Zeleninové ragú

Ingredience


Hovězí vývar základní 250 ml
Hrášek 130 g
Květák 1 šálek
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 80 g
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na stejně velké kousky a osolenou dusíme v rendlíku se lžičkou másla. Do poloviny podlijeme vývarem.
  2. Přiklopené dusíme asi 20 minut, a jakmile zelenina změkne, zahustíme ji lžičkou hladké mouky utřené s máslem.
  3. Tuto směs důkladně rozmícháme ve šťávě zeleniny. Povaříme ještě 3 minuty, poté odstavíme z ohně, zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a přidáme nasekanou petrželovou nať.