Salát z lišek
Ingredience
Anýz mletý |
0.5 kávová lžička |
Balsamico ocet |
3 polévková lžíce |
Cibule červená |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazole bílé sterilované |
4 polévková lžíce |
Lišky čerstvé |
200 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát Polníček |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Na 2 lžících rozehřátého oleje osmahneme fazole spolu s anýzem. Přidáme 2 lžíce balsamica, osolíme, opepříme a osladíme. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, podusíme a necháme vychladnout.
- Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a zprudka na něm opečeme očištěné lišky. Zalijeme lžící balsamica, osolíme a opepříme.
- Na talíře upravíme omytý polníček, fazole a posypeme je liškami.