Salát z lišek

Ingredience


Anýz mletý 0.5 kávová lžička
Balsamico ocet 3 polévková lžíce
Cibule červená 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazole bílé sterilované 4 polévková lžíce
Lišky čerstvé 200 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát Polníček 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Na 2 lžících rozehřátého oleje osmahneme fazole spolu s anýzem. Přidáme 2 lžíce balsamica, osolíme, opepříme a osladíme. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, podusíme a necháme vychladnout.
  2. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a zprudka na něm opečeme očištěné lišky. Zalijeme lžící balsamica, osolíme a opepříme.
  3. Na talíře upravíme omytý polníček, fazole a posypeme je liškami.