Omáčka Alfredo

Ingredience


Chřest bílý 200 g
Krůtí prsa 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy nakládané 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata sušená sterilovaná 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest oloupeme, odřízneme konce a nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 1 cm. Povaříme je v osolené vodě 10 minut a slijeme.
  2. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, opečeme na oleji a dusíme, až se odpaří všechna tekutina.
  3. Omyté maso nakrájíme na nudličky, přidáme k žampionům a opékáme asi 10 minut. Nakonec vmícháme sušená rajčata nakrájená na nudličky, olivy a povařený chřest. Vše krátce prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Omáčku podáváme s vařenými špagetami.