Omáčka Alfredo
Ingredience
Chřest bílý |
200 g |
Krůtí prsa |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest oloupeme, odřízneme konce a nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 1 cm. Povaříme je v osolené vodě 10 minut a slijeme.
- Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, opečeme na oleji a dusíme, až se odpaří všechna tekutina.
- Omyté maso nakrájíme na nudličky, přidáme k žampionům a opékáme asi 10 minut. Nakonec vmícháme sušená rajčata nakrájená na nudličky, olivy a povařený chřest. Vše krátce prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.
- Omáčku podáváme s vařenými špagetami.