Omáčka Primavera
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Cuketa |
1 ks |
Hrachové lusky |
250 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Rajčatová šťáva |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou mrkev, cuketu a papriku nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- Omyté hrachové lusky opečeme spolu s mrkví, cuketou a paprikou na olivovém oleji. Přidáme rajčata, rajčatovou šťávu, sušené bylinky a dusíme 10 minut. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
- Podáváme s vařenými špagetami.