Omáčka Primavera

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Cuketa 1 ks
Hrachové lusky 250 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Rajčatová šťáva 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev, cuketu a papriku nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Omyté hrachové lusky opečeme spolu s mrkví, cuketou a paprikou na olivovém oleji. Přidáme rajčata, rajčatovou šťávu, sušené bylinky a dusíme 10 minut. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Podáváme s vařenými špagetami.