Jehněčí bifteky s citronem a mátou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Jehněčí kýta 800 g
Máta 3 ks
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Oloupanou šalotku a česnek najemno nasekáme a z omyté máty otrháme lístky. Vše smícháme s olivovým olejem a opepříme.
  2. Omyté maso nakrájíme na silnější bifteky, potřeme marinádou, vložíme do misky a necháme do druhého dne v chladu.
  3. Maso vyjmeme z marinády a po okapání bifteky grilujeme 10-15 minut za občasného potírání marinádou a obracení. Před koncem grilování maso osolíme.
  4. Bifteky upravíme na talíře a ozdobíme lístky máty. Podáváme s grilovanými rajčaty.