Vepřová kýta v marinádě

Ingredience


Kečup 3 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 100 ml
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Šalotka 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané šalotky nakrájíme na kostičky a zalijeme je pivem. Přidáme kečup, rajčatový protlak, sůl, oba druhy pepře a vše promícháme.
  2. Omyté maso nakrájíme na plátky, potřeme je marinádou a necháme v chladničce asi 3 hodiny proležet.
  3. Maso vyjmeme z marinády a po okapání grilujeme asi 12 minut po každé straně. Občas maso potíráme marinádou.
  4. Podáváme s grilovanými bramborami a čerstvou zeleninou.