Vepřová kýta v marinádě
Ingredience
Kečup |
3 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 ml |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané šalotky nakrájíme na kostičky a zalijeme je pivem. Přidáme kečup, rajčatový protlak, sůl, oba druhy pepře a vše promícháme.
- Omyté maso nakrájíme na plátky, potřeme je marinádou a necháme v chladničce asi 3 hodiny proležet.
- Maso vyjmeme z marinády a po okapání grilujeme asi 12 minut po každé straně. Občas maso potíráme marinádou.
- Podáváme s grilovanými bramborami a čerstvou zeleninou.