Grilovaná sekaná s kozím sýrem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Maso mleté - mix 1000 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 250 ml
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr kozí 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemli přelijeme pivem a necháme ji rozmočit. Oloupaná rajčata zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Žemli vymačkáme, rozmělníme a spolu s vejci vmícháme do mletého masa. Přidáme cibuli, česnek, rajčata a nasekanou petrželku. Směs osolíme a opepříme.
  2. Alobal potřeme olejem a posypeme mletou paprikou. Z masové směsi vytvarujeme váleček a zabalíme do alobalu. Grilujeme asi 20 minut. Potom alobal rozevřeme a sekanou několikrát šikmo nakrojíme. Do zářezů vložíme na plátky nakrájený kozí sýr a znovu uzavřeme. Grilujeme ještě několik minut, dokud se sýr nezačne tavit.