Kuře s rýží po maďarsku
Ingredience
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Rýže loupaná |
200 g |
Směs koření na kuře |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo rozpustíme a vmícháme do něj ostrou kořenicí směs. Ochuceným máslem potřeme omyté a osušené kuře, položíme je na rošt a podsuneme pod něj plech. Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia asi 45 minut.
- Propláchnutou rýži přivedeme k varu v 500 ml osolené vody, přikryjeme pokličkou a vaříme pod bodem varu asi 20 minut.
- Uvařenou rýži napěchujeme do šálku, vyklopíme na talíře a poprášíme paprikou. Přidáme naporcované kuře a podáváme s míchaným zeleninovým salátem.