Kuře s rýží po maďarsku

Ingredience


Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Rýže loupaná 200 g
Směs koření na kuře 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozpustíme a vmícháme do něj ostrou kořenicí směs. Ochuceným máslem potřeme omyté a osušené kuře, položíme je na rošt a podsuneme pod něj plech. Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia asi 45 minut.
  2. Propláchnutou rýži přivedeme k varu v 500 ml osolené vody, přikryjeme pokličkou a vaříme pod bodem varu asi 20 minut.
  3. Uvařenou rýži napěchujeme do šálku, vyklopíme na talíře a poprášíme paprikou. Přidáme naporcované kuře a podáváme s míchaným zeleninovým salátem.