Kuřecí ragú s avokádovou omáčkou

Ingredience


Avokádo 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 4 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
Zakysaná smetana 200 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a opečeme ze všech stran na oleji dozlatova. Přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony a krátce opečeme. Nakonec přilijeme víno, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut.
  2. Avokáda rozpůlíme a vypeckujeme. Dužinu vydlabeme lžící a v misce najemno rozmělníme vidličkou. Pyré vmícháme do nakrájeného masa spolu s citronovou šťávou a zakysanou smetanou. Necháme jen přejít varem.
  3. Podáváme s divokou rýží.