Kuřecí prsíčka v žemli
Ingredience
Hrušky |
1 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
4 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozpůlíme a okořeníme kari, pepřem a mletou paprikou. Opékáme je asi 7 minut po obou stranách v rozpáleném oleji. Potom maso osolíme.
- Žemle rozkrojíme a pomažeme máslem. Salát rozebereme na listy, omyjeme a několik listů ponecháme stranou. Zbylé nakrájíme na nudličky a rozdělíme na namazané žemle. Obložíme masem a omytou hruškou nakrájenou na malé dílky. Navrch položíme plátky sýru a přiložíme horní polovinu žemle. Vložíme do trouby pod rozehřátý gril (220 stupňů Celsia) a grilujeme, dokud se sýr neroztaví.
- Na talíře upravíme salátové listy, žemle a ihned podáváme.