Kuřecí prsíčka v žemli

Ingredience


Hrušky 1 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 500 g
Máslo čerstvé 4 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát ledový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozpůlíme a okořeníme kari, pepřem a mletou paprikou. Opékáme je asi 7 minut po obou stranách v rozpáleném oleji. Potom maso osolíme.
  2. Žemle rozkrojíme a pomažeme máslem. Salát rozebereme na listy, omyjeme a několik listů ponecháme stranou. Zbylé nakrájíme na nudličky a rozdělíme na namazané žemle. Obložíme masem a omytou hruškou nakrájenou na malé dílky. Navrch položíme plátky sýru a přiložíme horní polovinu žemle. Vložíme do trouby pod rozehřátý gril (220 stupňů Celsia) a grilujeme, dokud se sýr neroztaví.
  3. Na talíře upravíme salátové listy, žemle a ihned podáváme.