Kuřecí steaky na švestkách
Ingredience
Hřebíček |
2 ks |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Nové koření celé |
2 ks |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
6 ks |
Pepř černý celý |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky |
150 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
125 g |
Víno červené |
100 ml |
Vývar drůbeží |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Švestky omyjeme a vypeckujeme, šalotku oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- Omyté řízky osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji. Maso vyjmeme z pánve.
- Do výpeku vložíme šalotku, hřebíček, nové koření, pepř a vše podusíme. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Přidáme švestky a krátce povaříme. Koření vyjmeme a přidáme půlky ořechů.
- Směs vložíme do nákypové formy a navrch položíme řízky. Posypeme je rozdrobenou Nivou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
- Podáváme s bramborovými knedlíky.