Kuřecí steaky na švestkách

Ingredience


Hřebíček 2 ks
Kuřecí prsa 4 ks
Nové koření celé 2 ks
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 6 ks
Pepř černý celý 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Švestky 150 g
Sýr Niva (Rokfór) 125 g
Víno červené 100 ml
Vývar drůbeží 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky omyjeme a vypeckujeme, šalotku oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Omyté řízky osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji. Maso vyjmeme z pánve.
  3. Do výpeku vložíme šalotku, hřebíček, nové koření, pepř a vše podusíme. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Přidáme švestky a krátce povaříme. Koření vyjmeme a přidáme půlky ořechů.
  4. Směs vložíme do nákypové formy a navrch položíme řízky. Posypeme je rozdrobenou Nivou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
  5. Podáváme s bramborovými knedlíky.