Koláč s jablky a revení

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 150 g
Cukr vanilka 3 ks
Hrozinky 30 g
Jablka 150 g
Mouka polohrubá 160 g
Reveň (Rebarbora) 100 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dvě vejce a dva žloutky smícháme s cukrem, přidáme citr.kůru, tuhý sníh ze 4 bílků a mouku.
  2. Vymaštěnou a hrubou moukou vysypanou formu naplníme do poloviny těstem, posypeme plátky jablek a kolečky spařené, oloupané reveně.
  3. Osladíme vanilkovým cukrem a posypeme rozinkami.
  4. Přidáme zbyvající těsto a zvolna pečeme v předehřáté troubě do růžova.