Koláč s jablky a revení
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
150 g |
Cukr vanilka |
3 ks |
Hrozinky |
30 g |
Jablka |
150 g |
Mouka polohrubá |
160 g |
Reveň (Rebarbora) |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Dvě vejce a dva žloutky smícháme s cukrem, přidáme citr.kůru, tuhý sníh ze 4 bílků a mouku.
- Vymaštěnou a hrubou moukou vysypanou formu naplníme do poloviny těstem, posypeme plátky jablek a kolečky spařené, oloupané reveně.
- Osladíme vanilkovým cukrem a posypeme rozinkami.
- Přidáme zbyvající těsto a zvolna pečeme v předehřáté troubě do růžova.