Kuře s mangem

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 1000 g
Feferony 2 ks
Kuře 1 kg
Limetka 3 ks
Mango 1 ks
Meduňka 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rum 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuře rozdělíme na 8 porcí. Smícháme šťávu vymačkanou ze 2 limetek, pepř, rum a polovinu nasekaných feferonek. Směs rozdělíme na porce masa a necháme do druhého dne v chladničce.
  2. Maso vyjmeme a osušíme. Porce opečeme po všech stranách na pánvi na oleji.
  3. Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a opékáme několik minut s kuřetem. Přilijeme marinádu, 250ml vody a dusíme pod pokličkou asi 40 mninut.
  4. Přidáme oloupané, na dílky nakrájené mango a krátce podusíme. Nakonec pokrm posypeme zbylými feferonkami a obložíme osminkami limetky a lístky meduňky.