Grilovaný mečoun s bylinkovým máslem

Ingredience


Cibulka jarní 6 ks
Feferony 1 ks
Filé z mečouna 4 ks
Limetka 1 ks
Máslo bylinkové 100 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Porce ryby omyjeme a osušíme. Limetkovou kůru a šťávu smícháme s olejem, přidáme na kostičky nakrájenou feferonku a směsí rybu pokapeme. Necháme pod pokličkou asi 30 minut odležet.
  2. Porce mečouna spolu s očištěnou jarní cibulkou grilujeme po každé straně asi 5 minut. Během grilování je potíráme trochou bylinkového másla a podle chuti osolíme.
  3. Pokrm upravíme na talíře, obložíme zbylým bylinkovým máslem a posypeme nakrájenou cibulovou natí.