Grilovaný mečoun s bylinkovým máslem
Ingredience
Cibulka jarní |
6 ks |
Feferony |
1 ks |
Filé z mečouna |
4 ks |
Limetka |
1 ks |
Máslo bylinkové |
100 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Porce ryby omyjeme a osušíme. Limetkovou kůru a šťávu smícháme s olejem, přidáme na kostičky nakrájenou feferonku a směsí rybu pokapeme. Necháme pod pokličkou asi 30 minut odležet.
- Porce mečouna spolu s očištěnou jarní cibulkou grilujeme po každé straně asi 5 minut. Během grilování je potíráme trochou bylinkového másla a podle chuti osolíme.
- Pokrm upravíme na talíře, obložíme zbylým bylinkovým máslem a posypeme nakrájenou cibulovou natí.