Bramborový nákyp s rukolou

Ingredience


Brambory 1000 g
Máslo bylinkové 90 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 20 g
Šalotka 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Tvaroh jemný 250 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Prolisujeme je do mísy.
  2. Oloupanou šalotku nasekáme a necháme zesklovatět na 60 g bylinkového másla. Přidáme ji k bramborám, promícháme a přidáme tvaroh, nastrouhaný sýr, omytou a nasekanou rukolu a vše ještě dobře promícháme.
  3. Do bramborové hmoty vmícháme žloutky, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  4. Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a naplníme bramborovým těstem. Nákyp pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.