Bramborový nákyp s rukolou
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Máslo bylinkové |
90 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
20 g |
Šalotka |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Prolisujeme je do mísy.
- Oloupanou šalotku nasekáme a necháme zesklovatět na 60 g bylinkového másla. Přidáme ji k bramborám, promícháme a přidáme tvaroh, nastrouhaný sýr, omytou a nasekanou rukolu a vše ještě dobře promícháme.
- Do bramborové hmoty vmícháme žloutky, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a naplníme bramborovým těstem. Nákyp pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.