Špízy s párky a ananasem
Ingredience
Ananas |
1 ks |
Anglická slanina |
150 g |
Bazalka |
1 kávová lžička |
Cibulka jarní |
5 ks |
Hořčice kremžská |
3 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
2 polévková lžíce |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Párky mini |
16 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Párky necháme okapat. Slaninu nakrájíme na plátky. Oloupaný ananas nakrájíme na kostky a obalíme plátky slaniny. Cibulky očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 2,5cm. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, 8 čtvrtek nakrájíme na kostičky a odložíme stranou.
- Všechny suroviny střídavě napichujeme na 8 špízů. Špízy pečeme na vymazaném plechu v troubě pod grilem z každé strany asi 2 minuty.
- Hořčici promícháme s jogurtem a majonézou, přidáme nasekané bylinky a kostičky rajčat. Osolíme, opepříme a podáváme ke špízům zvlášť.