Svíčkové řezy s cibulovým pyré
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hovězí svíčková |
600 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme na másle zesklovatět dozlatova, zalijeme vínem a povaříme 15 minut. Rozvařenou cibuli najemno rozmixujeme, propasírujeme a vmícháme nasekanou petrželku. Osolíme a opepříme.
- Omytou svíčkovou nakrájíme na 4 plátky, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na oleji. Zmírníme oheň a řezy opékáme ještě 3 minuty po každé straně. Nakonec maso osolíme.
- Svíčkové řezy s cibulovým pyré upravíme na nahřáté talíře a posypeme nasekaným zeleným pepřem.