Svíčkové řezy s cibulovým pyré

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí svíčková 600 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Nakládaný zelený pepř 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme na másle zesklovatět dozlatova, zalijeme vínem a povaříme 15 minut. Rozvařenou cibuli najemno rozmixujeme, propasírujeme a vmícháme nasekanou petrželku. Osolíme a opepříme.
  2. Omytou svíčkovou nakrájíme na 4 plátky, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na oleji. Zmírníme oheň a řezy opékáme ještě 3 minuty po každé straně. Nakonec maso osolíme.
  3. Svíčkové řezy s cibulovým pyré upravíme na nahřáté talíře a posypeme nasekaným zeleným pepřem.