Kapr s kysaným zelím a pomeranči
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Kapr obecný |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Pomerančová šťáva |
250 ml |
Šalotka |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí kysané |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané šalotky nakrájíme na čtvrtky a necháme zesklovatět na rozehřátém másle v kastrolu. Přidáme kysané zelí, pomerančovou šťávu a nové koření. Podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 45 minut. Nakonec k zelí přimícháme dílky oloupaných pomerančů.
- Omyté porce kapra rozložíme na zelí a dusíme pod pokličkou dalších 15 minut.
- Porce kapra a zelí s pomeranči upravíme na talíře.