Kapr s kysaným zelím a pomeranči

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Kapr obecný 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Pomerančová šťáva 250 ml
Šalotka 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Zelí kysané 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané šalotky nakrájíme na čtvrtky a necháme zesklovatět na rozehřátém másle v kastrolu. Přidáme kysané zelí, pomerančovou šťávu a nové koření. Podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 45 minut. Nakonec k zelí přimícháme dílky oloupaných pomerančů.
  2. Omyté porce kapra rozložíme na zelí a dusíme pod pokličkou dalších 15 minut.
  3. Porce kapra a zelí s pomeranči upravíme na talíře.