Rajčata plněná mletým masem a ovčím sýrem
Ingredience
Brambory |
300 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Maso mleté - mix |
350 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
150 g |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme a nakrájíme na kostky.
- Oloupanou cibuli nasekáme a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme. Potom vmícháme kostičky rajčat, nakrájený ovčí sýr a nasekané bylinky. Směs osolíme a opepříme. Připravená rajčata naplníme a přiklopíme vršky.
- Oloupané, na plátky nakrájené brambory spolu s naplněnými rajčaty vložíme do formy vymazané olejem. Zalijeme vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.