Rajčata plněná mletým masem a ovčím sýrem

Ingredience


Brambory 300 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Maso mleté - mix 350 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 150 g
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme a nakrájíme na kostky.
  2. Oloupanou cibuli nasekáme a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme. Potom vmícháme kostičky rajčat, nakrájený ovčí sýr a nasekané bylinky. Směs osolíme a opepříme. Připravená rajčata naplníme a přiklopíme vršky.
  3. Oloupané, na plátky nakrájené brambory spolu s naplněnými rajčaty vložíme do formy vymazané olejem. Zalijeme vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.