Fazolová pánev s ovčím sýrem

Ingredience


Brambory 600 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Fazolové lusky zelené 400 g
Mrkev kořen 500 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 200 g
Voda pitná 1 l
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné fazolky nakrájíme na kousky a vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
  2. Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek necháme zesklovatět na oleji. Přidáme brambory, fazolky, oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, lístky šalvěje a opékáme několik minut. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a povaříme 5 minut.
  3. Nakonec na pokrm rozdrobíme ovčí sýr a podáváme.