Fazolová pánev s ovčím sýrem
Ingredience
Brambory |
600 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
400 g |
Mrkev kořen |
500 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g |
Voda pitná |
1 l |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné fazolky nakrájíme na kousky a vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek necháme zesklovatět na oleji. Přidáme brambory, fazolky, oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, lístky šalvěje a opékáme několik minut. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a povaříme 5 minut.
- Nakonec na pokrm rozdrobíme ovčí sýr a podáváme.