Švestkové řezy v listovém těstě

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Listové těsto 300 g
Mandle plátky 40 g
Marmeláda meruňková 3 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Švestky 500 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto rozválíme na plát. Část těsta odkrojíme a necháme stranou, zbylé nakrájíme na 6 čtverců. Okraje čtverců potřeme rozšlehaným vejcem, vnitřky slabě namažeme jablečnou nebo meruňkovou marmeládou. Z odloženého těsta vyválíme tenké válečky, zatočíme je do vrtule, položíme na okraje čtverců a přimáčkneme, aby vznikl okraj.
  2. Omyté švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Rozložíme je do čtverců, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme mandlovými plátky. Osladíme cukrem smíchaným se skořicí.
  3. Řezy pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut dozlatova.