Žampiony se slaninovými medailonky

Ingredience


Anglická slanina 8 plátek
Cibulka jarní 5 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová panenka 600 g
Žampiony čerstvé 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso osušíme a nakrájíme na 8 plátků. Každý ovineme plátkem anglické slaniny a svážeme nití dokulata.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm opékáme po každé straně 1 minutu. Potom je osolíme, opepříme, vyjmeme a necháme na teplém místě.
  3. Očištěné, rozpůlené žampiony a nadrobno nakrájené cibulky opékáme ve výpeku asi 5 minut. Přidáme omytá, rozpůlená rajčata, osolíme a opepříme. Navrch položíme medailonky a dusíme pod pokličkou 10 minut.