Žampiony se slaninovými medailonky
Ingredience
Anglická slanina |
8 plátek |
Cibulka jarní |
5 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová panenka |
600 g |
Žampiony čerstvé |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso osušíme a nakrájíme na 8 plátků. Každý ovineme plátkem anglické slaniny a svážeme nití dokulata.
- V pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm opékáme po každé straně 1 minutu. Potom je osolíme, opepříme, vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Očištěné, rozpůlené žampiony a nadrobno nakrájené cibulky opékáme ve výpeku asi 5 minut. Přidáme omytá, rozpůlená rajčata, osolíme a opepříme. Navrch položíme medailonky a dusíme pod pokličkou 10 minut.