Zapečené brambory s cuketou a fetou

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 600 g
Česnek 4 stroužek
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Cuketa 400 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 kávová lžička
Paprika červená 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Strouhanka 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 150 g
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2cm.
  2. Očištěné papriky nakrájíme na kolečka, omytou cuketu na silné plátky. Do vymazané zapékací mísy rozložíme oloupaný, na plátky nakrájený česnek a na něj navrstvíme brambory a cuketu. Osolíme, opepříme a navrch rozložíme papriky. Pokapeme 3 lžícemi oleje a zalijeme vývarem. Mísu zakryjeme alobalem a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Potom alobal odstraníme.
  3. Fetu rozlámeme na kousky, promícháme se strouhankou, oreganem, nasekanou petrželkou, zbylým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs rozprostřeme na brambory a zapékáme ještě 10 minut.