Bramborové placky s hermelínem
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Brambory |
1000 g |
Česnek |
4 stroužek |
Máslo čerstvé |
120 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Vmícháme oloupaný, nasekaný česnek, sůl a pepř.
- Asi 1/4 těsta rozprostřeme na pánev na část rozehřátého másla a placku opékáme 10 minut dozlatova. Potom ji obrátíme, přidáme trochu másla a placku dopékáme asi 5 minut po druhé straně. Stejným způsobem upečeme zbylé 3 placky.
- Každou placku poklademe plátky omytých rajčat, dílky hermelínu a čerstvou bazalkou.