Bramborové placky s hermelínem

Ingredience


Bazalka 1 ks
Brambory 1000 g
Česnek 4 stroužek
Máslo čerstvé 120 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Vmícháme oloupaný, nasekaný česnek, sůl a pepř.
  2. Asi 1/4 těsta rozprostřeme na pánev na část rozehřátého másla a placku opékáme 10 minut dozlatova. Potom ji obrátíme, přidáme trochu másla a placku dopékáme asi 5 minut po druhé straně. Stejným způsobem upečeme zbylé 3 placky.
  3. Každou placku poklademe plátky omytých rajčat, dílky hermelínu a čerstvou bazalkou.