Nudle s estragonovou omáčkou a uzeným lososem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Estragon |
10 g |
Losos uzený |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 kávová lžička |
Nudle široké |
500 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno bílé |
6 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vínem a dusíme tak dlouho, dokud se neodpaří. Přilijeme smetanu a povaříme na hustou omáčku. Výrazně ji osolíme a opepříme.
- Estragon (nebo kopr) omyjeme, malou část necháme na ozdobu a zbylý jemně nasekáme. Uzeného lososa pokrájíme na nudličky, spolu s estragonem přidáme do omáčky a prohřejeme.
- Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme zbylým estragonem a ozdobíme dílky citronu.