Nudle s estragonovou omáčkou a uzeným lososem

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Estragon 10 g
Losos uzený 200 g
Máslo čerstvé 2 kávová lžička
Nudle široké 500 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 2 kávová lžička
Víno bílé 6 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vínem a dusíme tak dlouho, dokud se neodpaří. Přilijeme smetanu a povaříme na hustou omáčku. Výrazně ji osolíme a opepříme.
  2. Estragon (nebo kopr) omyjeme, malou část necháme na ozdobu a zbylý jemně nasekáme. Uzeného lososa pokrájíme na nudličky, spolu s estragonem přidáme do omáčky a prohřejeme.
  3. Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme zbylým estragonem a ozdobíme dílky citronu.